Leraren moeten ook kunnen ontspannen

 

Het vak van een leraar is leuk, vooral wanneer je goed met je kinderen overweg kunt en je plezier hebt in wat je doet. Maar ook leraren moeten kunnen ontspannen. Want het is hard werken in het onderwijs en het vak van een leraar vraagt de nodige energie. Je moet als eerste zorgdragen voor het welzijn van veel leerlingen. Je hebt niet alleen aandacht voor de lesstof die je over moet brengen, maar ook moet je opletten of je leerlingen goed gedijen. Sommige kinderen hebben meer problemen en hebben extra begeleiding nodig. Dat vraagt maatwerk en oplettendheid.

En je moet bijblijven natuurlijk in je vakgebied. Dat vraagt veel speurwerk en leeswerk en het kost veel van je kostbare tijd om regelmatig bij te scholen. Daarom is het belangrijk om af en toe een uitje te plannen voor de leraren. Gewoon een lekker dagje weg, waarbij iedereen zich kan ontspannen en ook nog wat leert. Over elkaar en over zichzelf.

Wat je kunt doen om als school met je leraren een bedrijfsuitje te maken is lekker een dagje fietsen. Dat is goedkoop en heel gezond. Maar je kunt ook met elkaar een andere sportieve gelegenheid opzoeken, zoals bowlen. Roeien is ook zo'n leuke bezigheid met elkaar. Het voordeel dat je dan met elkaar een boot moet voortbewegen is dan ook dat het goed is voor de teambuilding. Je kunt dan als leraar van tevoren zoeken op kortingscode Zalando Lounge zodat je je met je kleding kunt voorbereiden op de activiteit die je samen gaat doen. Het leuke aan die die kortingscode Zalando Lounge is dat je er flink voordeel kunt krijgen op de kleding die je voor de desbetreffende activiteit wilt aanschaffen.

Je kunt ook speciaal voor de leraren een teambuildingsuitje regelen. Daar zijn hele programma's voor. Je leert dan beter samenwerken doordat je jezelf en je team ook goed leert kennen. Dus je leert de zwakke kanten van jezelf en de ander kennen, maar ook de sterke kanten. Die kanten waarmee je je voordeel kunt doen in je vak en die je beter kunt inzetten om een nog betere leraar te worden. Want je leerlingen zijn niet de enige die iets moeten leren. Ook jij als leraar kunt elke dat nog bijleren

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>