Hebben leraren ook een vakbond?

Er is een vakbond voor leren, dit is de LIA. Deze vakbond is er voor leraren in het voortgezet onderwijs en is opgezet door leraren. Zij weten namelijk ook wat er speelt op de werkvloer en dan kunnen ze samen beter actie ondernemen. Zij weten samen wat er nodig is om goed les te kunnen geven. Er wordt door LIA een duidelijk signaal afgegeven aan de partijen in het onderwijsveld. De argumenten die zij aanhalen zijn niet verzonnen, alles staat ergens voor en komt uit het werkveld.

Het grote voordeel van deze vakbond is dat er leraren bij betrokken zijn en zij dus ook weten wat er op de werkvloer speelt. Je moet dit wel weten want een buitenstaander kan zich niet goed inleven in een docent. Goed lesmateriaal is bijvoorbeeld van belang, methoden moeten niet verouderd zijn, terwijl anderen misschien zeggen dat een oudere methode geen kwaad kan en dat het nog best een jaar gebruikt kan worden. Het belang van kinderen staat voorop, net als de veiligheid van iedereen. Maar het onderwijzen moet ook leuk zijn en hiervoor moeten mogelijkheden zijn.

Soms worden leraren belemmerd in hun functioneren en dan kan de vakbond bijspringen als dat nodig is. Samen kan er dan gekeken worden naar een oplossing. Dan wordt eerst de huidige situatie in beeld gebracht en wordt er samen gekeken wat er nu aan gedaan kan worden, samen weet je meer dan alleen en kun je meer bereiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>